Producatorul de produse cosmetice si suplimente Himalaya a inventat patru noi formule de paste de dinti cu ingrediente active naturale. Gama cuprinde pasta de dinti ingrijire completa, pasta de dinti alb stralucitor, pasta pentru dinti sensibili si pasta de dinti pentru respiratie proaspata.

Pasta de dinti – ingrijire completa –  are la baza extracte din Neem un puternic detoxifiant folosit in medicina ayurvedica, eficient in tratamentul impotriva infectiilor, cariilor, sangerarilor si ranilor gingivale si  extractul de rodie ce asigura intarirea gingiilor. Potrivit producatorului acest compus de plante ofera protectie 12 ore impotriva bacteriilor, indepartand placa dentara si petele de suprafata.
Pasta de dinti – alb stralucitor- este o formula  bazata pe tehnologia enzimelor din plante. Potrivit producatorului extractele de papaya si ananas indeparteaza petele de suprafata in doar doua saptamani, avand un efect natural de albire. Printre ingrediente se gaseste si extractul din coaja de migdale, element astringent natural ce intareste gingiile, si mentol pentru o respiratie proaspata.

Pasta pentru dinti sensibili se bazeaza pe fitoprotectie pentru un efect rapid si de lunga durata in indepartarea sensibilitatii dintilor in care spanacul este un ingredient de baza, deoarece creeaza o bariera protectoare a tubulilor dentinali, principala cauza a sensibilitatii dentare. Aceasta pasta de dinti protejeaza smaltul si dintii impotriva durerilor induse de temperatura, alimente si bauturi acide. Arborele Miswak previne inflamatiile si reduce sangerarile gingivale, iar extractul din coaja de migdale intareste gingiile.

Pasta de dinti pentru respiratie proaspata  este imbogatita cu menta si marar indian ce ajuta la indepartarea placii dentare si lupta impotriva bacteriei ce cauzeaza respiratia neplacuta. Arborele Miswak din compozitie reduce si previne sangerarile si inflamatiile gingivale. Feniculul si cuisoarele din compozitie contin ingrediente naturale cu efect astringent.