Romanii se arata din ce in ce mai interesati de cultivarea plantelor aromatice si medicinale, iar busuiocul se regaseste pe primul loc in randul preferintelor acestora, urmat de rozmarin, menta si salvie, potrivit Hornbach, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de constructii si gradinarit.

Alaturi de busuioc, rozmarin, menta, levantica si salvie, romanii mai folosesc si alte mirodenii, atat  in bucatarie, cat si ca plante medicinale. Printre acestea se regasesc si dafinul, coriandrul, oregano,  maghiranul sau valeriana.

„Cultivarea plantelor aromatice este favorizata de conditiile pedoclimatice din Romania. Mai mult,  majoritatea mirodeniilor pot fi plantate atat in gradina, cat si in ghivece si nu au nevoie de conditii  speciale de ingrijire, in comparatie cu alte specii de plante”, a declarat un reprezentant al retailerului.

Magazinele Hornbach pun, in permanenta, la dispozitia clientilor un sortiment de peste 30 de specii  diferite de plante aromatice la ghiveci si peste 40 de tipuri de seminte de mirodenii.

Pentru a veni in sprijinul romanilor care doresc sa cultive plante aromatice, retailerul  organizeaza in luna mai, in toate magazinele sale, o zona special dedicata, in care clientii vor putea afla detalii despre cresterea si ingrijirea acestor specii si vor putea alege dintre cele mai noi  sortimente de marar, patrujel, busuioc sau alte plante aromatice.