Mall-ul gulerelor albe din Romania, Promenada Mall, o investitie de 130 de milioane de euro a fost cumparat de fondului sud-african NEPI intr-o tranzactie estimata la 148 milioane de euro.Promenada Mall

 

Interesul provocat in piata de acest proiect este unul uimitor mai ales ca centrul comercial cu o suprafata inchiriabila deĀ  40.300 metri patrati a fost inaugurat la jumatatea lunii octombrie 2013 de catre dezvoltatorul sau Raiffeisen evolution.

Centrul comercial este amplasat la intersectia dintre Calea Floreasca, Soseaua Pipera si Barbu Vacarescu, o zona dominata in special de cladiri de birouri dezvoltata in ultimii cinci ani, de aici si numele de mall-ul gulerelor albe.

“Consiliul Concurentei a autorizat operatiunea de concentrare economica constand in preluarea controlului de catre grupul Nepi, prin NE Property Cooperatief U.A. (..) dobandeste controlul asupra centrului comercial Promenada Mall”, se arata intr-un comunicat al Consiliului Concurentei.

NEPI estimeaza venituri anuale din chirii de 10 milioane de euro. Chiria medie ponderata in centrul comercial este de 22 euro/metru patrat pe luna, se arata intr-un comunicat transmis de NEPI Bursei de Valori Bucuresti.

Centrul comercial a inregistrat in primele sase luni din acest an un profit de 3,1 milioane de euro.