Productia branzei de Nasal se reia la sfarsitul lunii noiembrie dupa ce fabrica de branza din comuna Taga, judetul Cluj, a stat in conservare mai mult de un an.

Nasal„Redeschiderea fabricii (…) reprezinta raspunsul companiei noastre la mesajele consumatorilor si ale membrilor comunitatii locale, care si-au dorit sa consume, in continuare, Branza de Nasal“, a declarat Cornel Caramizaru, directorul de vanzari al FrieslandCampina Romania.

Friesland Campina Romania a incheiat in luna august 2014 un acord cu Fabrica de Branzeturi Transilvania pentru reluarea productiei de la fabrica din Taga. Acordul ofera dreptul societatii Fabrica de Branzeturi Transilvania de a opera fabrica de branza din comuna Taga, judetul Cluj. Asociatul majoritar al societatii este AgroTransilvania Cluster, avand ca partener asociat Cooperativa Agricola Somes Aries.

AgroTransilvania Cluster este o structura formata din firme, entitati de cercetare si institutii din sectorul agroindustrial transilvanean. Cooperativa Agricola Somes Aries este formata din peste 50 de ferme, care cresc impreuna peste 2.000 de vaci de lapte.

Anul trecut compania olandeza FrieslandCampina a inchis fabrica din comuna Taga sustinand ca au scazut vanzarile din cauza interesului redus pentru specialitatile de branzeturi romanesti.