Lantul american de cafenele Starbucks a deschis un nou spatiu in Hanul lui Manuc, din Bucuresti, ajungand la o retea cu 11 unitati din care opt in Bucuresti, potrivit Mediafax.

starbucksUltima cafenea a fost inaugurata in septembrie in zona Pipera din Capitala, in complexul de birouri Novo Park, cu o suprafata de 200 metri patrati.

Starbucks a inchis recent unitatea din AFI Palace Cotroceni, inlocuita cafeneaua Brioche Doree, brandul adus pe piata locala de directorul si actionarii grupului Kenvelo impreuna cu un partener francez. Americanii au semnat insa un contract cu mall-ul pentru un alt spatiu, cu zona de servire, situat aproape de intrarea in cinematograf. De asemenea, compania vrea sa inchida si sa relocheze anul viitor cafenelele din cladirea America House (Piata Victoriei) si din mall-ul Promenada, pentru prima unitate avand o intelegere pentru un spatiu mult mai mare la intrarea pe Calea Victoriei.

Lantul de cafenele a obtinut anul trecut o cifra de afaceri de 7 milioane de euro pe piata locala, in crestere cu 20% fata de anul precedent. In prezent, lantul american are 11 locatii, dintre care opt in Bucuresti si cate una in Cluj-Napoca, Timisoara si Constanta, dar are planificate investitii pentru Iasi, Sibiu, Craiova si Brasov.