Pizza Hut Delivery, divizia de livrări la domiciliu a Pizza Hut, vrea să își dezvolte businessul din România, prin lansarea programului de extindere în sistem de franciză. Compania îşi propune să deschidă noi locaţii în oraşele mari din ţară şi să ajungă la peste 30 de unităţi în următorii trei ani.

Noul program dezvoltat de companie reuneşte experienţa de business acumulată atât la nivel naţional, cât şi la nivel internaţional, oferind o serie de beneficii pentru antreprenorii români care doresc să opereze o franciză – echipamentele, flota și amenajarea unui punct Pizza Hut Delivery, conform standardelor.

Costul de achiziţie a unei francize Pizza Hut Delivery este de 25.100 euro, iar costrul mediu pentru deschiderea unei locaţii este de aproximativ 200.000 de euro. Durata minimă a unui contract este de zece ani, cu posibilitatea de prelungire.

Printre condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească un nou francizat pentru achiziţionarea licenţei, se număra deţinerea sau închirierea unui spaţiu ce trebuie să ocupe între 100 şi 150 metri pătraţi, să urmeze o perioadă de opt săptămâni de training specializat și să respecte numărul de salariaţi, care trebuie să fie cuprins între 20 şi 25 de persoane.

„Programul nostru se va desfăşura etapizat, pe parcursul a două-trei luni, timp în care ne vom ocupa de certificarea noului partener în sistemul internaţional de francizare şi de oferirea de consultanţă pentru amenajarea şi deschiderea noii locaţii, activităţi pe care le putem demara şi în paralel”, a declarat directorul executiv al Pizza Hut Delivery România, Dan Ilie.

Dezvoltatorii interesaţi de colaborarea în sistem de franciza cu Pizza Hut Delivery vor beneficia de asistență din partea companiei, traininguri tematice, acces la platformele de evaluare şi audit folosite la nivel internaţional, precum şi consultanță pentru activităţile de marketing.

Pizza Hut Delivery operează 12 locaţii în ROmânia, dintre care opt în Bucureşti şi câte una în Cluj, Braşov şi Popesti-Leordeni. Rețeaua cuprinde şi o locaţie francizată, Pizza Hut Delivery Obor, proiectul pilot care stă la baza demarării actualului program de francizare la nivel naţional.

Conceptul de livrare la domiciliu lansat de Pizza Hut a intrat pe piaţa românească în decembrie 2007, odată cu deschiderea primei locaţii în zona Vitan din Bucureşti, printr-un contract de masterfranciză acordat companiei American Restaurant System.