După ce au deschis deja 7 magazine Fresh Corner cu alimente proaspete, vitrine cu lactate, brânzeturi, mezeluri şi multe altele, reţeaua de benzinării Mol îşi propune să mai deschidă încă 45-50 de astfel de magazine în acest an.

mol_fresh_corner

Cele şapte deschise deja sunt la benzinăriile Mol de pe Barbu Văcărescu din Bucureşti, două în zona Otopeni (pe Şos. Bucuresti-Ploieşti nr. 127 C şi altul în comuna Otopeni pe DN1), unul în zona Chitila, mai sunt în Ploieşti, la ieşirea spre Târgovişte (comuna Blejoi), în Sibiu (comuna Şelimbăr, sat Veştem) şi unul în Târgovişte, acesta din urmă fiind deschis în martie.

“Următoarele magazine nu vor fi neapărat exact la fel ca primele şapte, trebuie să ne adaptăm în funcţie de cum vedem că funcţionează conceptul, de ceea ce preferă consumatorii. Bani avem pentru deschideri, ritmul va depinde însă şi de cât de repede obţinem autorizaţiile de construcţie, care e un proces destul de greoi”, a declarat Lars Höglund, Vicepreședinte Senior al grupului MOL.

mol 2

Investițiile totale alocate de grup pentru 2016 în retailul românesc sunt de 15-20 de milioane de euro însă acestea nu se referă doar la conceptul Fresh Corner ci şi la noile deschideri de benzinării. Astfel, pentru anul în curs, compania a anunţat deja prin Kinga Daradics, CEO al MOL România, că au în plan 11 noi deschideri, după ce anul trecut au deschis alte şapte benzinării noi. De altfel, ungurii au deschis la noi benzinării în fiecare an de la intrarea pe piaţă.

Şi anul trecut, grupul a avut un buget de investiţii similar, de peste 15 milioane de euro, excluzând costul de achiziţie a reţelei Agip, preluate în februarie 2015.

Pe lângă cele şapte magazine Fresh Corner din România, grupul are încă 50 de astfel de magazine în ţările vecine din Europa Centrală și de Est.

Anul trecut, vânzările retail ale Grupului MOL în România (incluzând aici carburanţi, GPL şi lubrifianţi) au crescut cu 17%, la 586.000 de tone faţă de anul 2014 şi asta în principal ca urmare a cumpărării Agip.

mol 1

Revenind însă la ponderea produselor de larg consum în vânzări, Lars Höglund a estimat că “încasările sunt acum cam 80% pe vânzările de carburanţi şi 20% de pe retail din magazinele benzinăriilor”.