Lidl va deschide, la Berlin, un magazin de proximitate, care va combina conceptul tradiţional de comerţ cu retailul online, ca parte a strategiei de dezvoltare multi-canal a discounterului german, potrivit publicaţiei Lebensmittel Zeitung.

Sub brandul Lidl Express, noul concept de retail va miza pe zone de check-out care vor micşora timpii de aşteptare ai clienţilor şi pe zona de ridicare a comenzilor online.

Formatul va avea o sortimentație mai restrânsă de produse în magazin, iar accentul va fi pus în primul rând pe produsele proaspete, specifice comerţului de proxmitate.

Un website dedicat noului concept este, de asemenea, în stadiu de dezvoltare, retailerul german angajând constant în ultimele luni personal pentru departamentul său Lidl Digital din Berlin.

Lidl Online creşte în permanenţă numărul de articole care pot fi achiziţionate de pe website, comenzile fiind onorate prin intermediul depozitului logistic din Kremmen, de lângă Berlin.

În luna octombrie, Lidl a anunţat că a introdus şi produse proaspete şi congelate în sortimentația care poate fi comandată prin intermediul serviciului său click & collect.