United Romanian Breweries Bereprod (URBB) și-a modernizat linia de producție a fabricii din Pantelimon și și-a îmbogățit portofoliul cu o nouă bere. Aceasta este Skol nepasteurizat, o bere fabricată după o rețetă proprie bazată pe ingrediente naturale. Skol nepasteurizat este o bere netratată termic ce are un termen de valabilitate de 12 săptămâni de la fabricare.

A4

„Suntem încântați să lansăm pe piață Skol nepasteurizat, un produs cu care ne-am propus să readucem prospețimea berii produse în România. Noua investiție continuă tradiția noastră de a inova pentru a veni în întâmpinarea nevoilor și preferințelor consumatorilor români, fiind esențial pentru strategia noastră să ne dezvoltăm continuu, simultan cu particularitățile cererii pieței,” a declarat Shachar Shaine, președintele URBB.

Skol nepasteurizat este o bere blondă, cu un gust proaspăt, înnobilată cu hamei aromatic și cu un volum de alcool de 5%, fiind disponibilă în versiunile de ambalare la doză și la sticlă – atât returnabilă, cât și nereturnabilă, ambele de 0,5l.

Pentru fabricarea ei, URBB a investit 1,2 milioane euro în modernizarea liniei de producție a fabricii din orașul Pantelimon, județul Ilfov. Noutatea o reprezintă instalația de microfiltrare a berii, care înlocuiește procedeul de pasteurizare, asigurând prospețimea berii timp de 12 săptămâni. Sistemul de microfiltrare, ce prevede două etape, asigură reținerea eventualelor microorganisme din bere prin prefiltre (cu cartușe de 0,65 μm– care rețin celulele de drojdie și particule grosiere) și filtre sterilizante (cu cartușe de 0,45 μm – care pot îndepărta peste 1 milion de bacterii pe cm2 de membrană filtrantă) și constituie o alternativă modernă la procesul de pasteurizare a berii, având avantajul de a menține aroma și prospețimea produsului, evitând necesitatea tratamentului termic.