Peste 75% dintre romani sunt interesati sa cunoasca ingredientele alimentelor si bauturilor pe care le consuma si sa cumpere alimente cu un continut scazut de aditivi (precum conservanti, arome, coloranti), potrivit unui studiu privind perceptia si atitudinile consumatorilor romani fata de siguranta alimentara, alimentele si bauturile lichide furnizat de Tetra Park.

Ab Cool FoodsPotrivit acestuia, 8 din 10 consumatori considera ca este important si foarte important sa cunoasca ingredientele alimentelor si bauturilor pe care le consuma, le cumpara doar din locuri sigure, controlate de autoritati; in plus, tot in mare si foarte mare masura, aproximativ 8 din 10 respondenti sunt preocupati sa consume alimente si bauturi cu un continut scazut de aditivi. Persoanele din segmentul de varsta 45-60 de ani sunt mai preocupate decat tinerii (18-24 de ani) sa cumpere produse cat mai putin procesate.

 Sapte din 10 consumatori considera in mare si foarte mare masura ca este foarte important sa cunoasca in ce conditii au fost procesate, ambalate si depozitate alimentele.