Majoritatea romanilor prefera sa faca cumparaturile in magazinele mari, potrivit unui studiu INSCOP, care arata ca 83,6% dintre cei intervievati prefera aceste unitati si considera ca supermarketurile ii ajuta sa economiseasca.

Supermarket in RomaniaIn acelasi timp 65,2% dintre romani se aprovizioneaza si de la magazinele de cartier, iar 45,2% si din pietele agro-alimentare.

Cei mai multi respondenti (64,9%) considera ca supermakerturile ii ajuta sa economiseasca, in timp ce 22,8% dintre ei cred ca ii saracesc, iar 12,3% nu au o opinie.

Peste 70% dintre romani (71,5%) sunt de parere ca supermarketurile comercializeaza produse mai ieftine decat magazinele mici sau decat pietele iar 84,1% spun ca in supermarketuri se gasesc mai multe produse la preturi reduse decat in alte magazine.

“Pretul continua sa fie elementul primordial in alegerea locului pentru cumparaturi (75,2%), in timp ce pentru un procent semnificativ, de 65,1% dintre romani, criteriul principal este calitatea produselor, iar pentru 58% conteaza distanta fata de locuinta”, se arata in studiu.

 

Studiul a fost realizat prin intervievarea la domiciliu a 1.220 de persoane, eroarea fiind de ± 2,8%.