Carrefour a transferat către rețeaua locală Zanfir din județul Vrancea două magazine Market din Brăila, ca urmare a angajamentului luat faţă de Consiliul Concurenţei, în momentul preluării companiei Billa România. Este al doilea caz în care o reţea locală preia magazine operate de un grup de retail internaţional prezent în România, după ce retailerul Annabella din Vâlcea a preluat, în primăvară, trei magazine operate de Mega Image în Bucureşti, pe bd. Ştefan cel Mare, str. Icoanei şi str. Copilului.

Grupul Carrefour a anunţat, în vara acestui an, finalizarea achiziţiei reţelei Billa din România, după aprobarea finală de către Consiliul Concurenţei. Pentru a elimina problemele de concurenţă, Carrefour s-a angajat să transfere, către unul sau mai mulţi operatori, trei supermarketuri din Brăila (două magazine Carrefour Market şi un magazin Billa).

Astfel, cele două magazine Market din Brăila, situate pe strada Şcolilor, nr. 95, respectiv bd. Dorobanţi, nr. 78 – str. 1 Decembrie 1918 au fost preluate de Zanfir. Angajații celor două magazine vor fi transferați către Zanfir SNC și vor avea garantate aceleași condiții de încadrare în muncă, păstrându-și salariul și tichetele de masă. După preluarea celor două magazine, Zanfir intenționează să le închidă temporar în vederea reamenajării și rebrandingului.

Carrefour nu a găsit încă niciun retailer interesat de preluarea supermarketului Billa din Brăila de pe șos. Buzăului, care rămâne parte a grupului Carrefour până în momentul în care va fi identificat un operator interesat să preia activitatea supermarketului.

Înfiinţată în 1991, Zanfir operează cele mai multe dintre magazinele sale în Focşani, ultimul dintre ele fiind inaugurat în această toamnă. Retailerul local, care anul trecut a înregistrat o cifră de afaceri de 116 milioane de lei, deţine 10 magazine în judeţele Vrancea şi Bacău.