McDonald’s a sărbătorit, pentru al treilea an consecutiv, Ziua Micului Dejun. Clienții care au vizitat restaurantele pe 16 octombrie, până la ora 10:00, au primit gratuit câte un Cheese McMuffin cu ou și o cafea. Astfel, peste 30.000 de clienți s-au bucurat ieri de micul dejun din partea casei în restaurantele McDonald’s.

Meniul de mic dejun de la McDonald’s pune la dispoziția clienților produse proaspete: ouă, unt, suncă și cafea. Ingredientul vedetă al mic dejunului de la McDonald’s este însă oul. Oul este bogat în proteine, iar compușii nutritivi (fosfor, potasiu, sodiu, calciu, sulf, magneziu și fier) sunt cel mai bine asimilați în organism dimineața, astfel încât oul este un produs ideal pentru micul dejun. Ouăle folosite în prepararea micului dejun de la McDonald’s sunt furnizate de Toneli Holding (unul dintre cei mai mari distribuitori de ouă de consum din România), provin de la găini hrănite cu cereale și sunt ambalate în maximum 24 de ore de la producere.

Micul dejun este cel mai bine completat de o cafea proaspătă, fierbinte, din boabe atent selecționate de către furnizorul Segafredo Zanetti. Cafeaua de la McDonald’s este certificată Rainforest Alliance Certified, 100% cafea arabica de calitate superioară, proaspăt măcinată.

Începând cu anul 2016, McDonald’s este parte a companiei Premier Capital, partenerul pentru dezvoltare a restaurantelor McDonald’s din Estonia, Grecia, Letonia, Lituania și Malta. Premier Capital plc operează 136 de restaurante în locații importante, mai mult de jumătate dintre ele având McDrive și numeroase cafenele McCafé.

În România, McDonald’s este lider al pieței restaurantelor, cu 69 de restaurante în 21 de oraşe. Până în prezent, compania a investit peste 800 de milioane de lei în România, are 5.000 de angajaţi şi primește zilnic peste 200.000 clienţi.